Gå til hoved-indhold

Oldtidskundskab

Old, oltidskundskab, oldævl, kært barn har mange navne. Der efterhånden lige så mange myter om hvad oldtidskundskab er, som der er guder i den græske og romerske verden. 

Oldtidskundskab er nøglen til at forstå, hvorfor den vestlige verden ser ud, som den gør i dag. Vi beskæftiger os med tekster og materialer, der er mere end 2000 år gammelt, men det mærkelige er, at vi kan se os selv i de personer, der fortælles om og afbildedes. Vidste du f.eks., at der også var bodybuildere og graffitimalere for 2000 år siden? 

Livets store følelser får frit spil i de antikke tekster, og vi arbejder med alt fra den store kærlighed, der går så galt, at en mor slår sine børn ihjel, til vreden der vender en 10 år lang krig. Oldtidskundskab favner utroligt bredt, og om du brænder for filosofi, kunst, drama eller den nyeste serie på netflix med et antikt tvist, er det noget, vi i fællesskab beskæftiger os med.

Det siger vores elever om faget:

"Jeg troede, at old handlede om ting, som ikke var relevante i dag, men man finder hurtigt ud af, at mennesker ikke ændrer sig forfærdelig meget. For eksempel i forhold til samfundsstrukturen, værdier eller ældre generationer som brokker sig over, at nyere generationer er dovne og respektløse" Andrea 3.g

"Det har overrasket mig hvordan et fag om oldtiden kan være så aktuelt i nutiden" Caroline 3.g

Oldtidskundskab er det, vi kalder et C-niveau fag, det vil sige, at du har oldtidskundskab i et enkelt år. Normalt ligger faget enten i 2. eller 3.g.

Synes du, at antikken er spændende, og kunne du godt tænke dig at arbejde endnu mere med myter, uddøde sprog, filosofi og skulpturer, så tag evt. et kig på vores klassiske studieretning med latin og græsk.